Al concert inaugural del CONTEMPORANEUS 2025, Morphosis Ensemble, grup resident del Festival, ens oferirà un doble concert presentant el seu projecte FLEXUS V. El grup ha creat una xarxa internacional de compositors i artistes sonors que col·laboren amb ells de manera lliure i oberta, exercint també com a curadors de concerts en els seus respectius països.
Al primer concert, es presentarà una segona versió de les microòperes de Xavier Gelabert (IB), Joan Bagés (CAT) i Albena Petrovic (LUX) en una exploració sonora, visual, gestual i dramàtica d’aquest format.
El segon se centrarà en obres de nova creació, que van des de la performance fins a la música electroacústica mixta, amb obres de Hideki Kozakura (JPN), Elo Masing (EST), Lina Järnegard (SWE), Joakim Sandgren (SWE), Silvina Zicilio i Matías Giuliani (ARG) i Catherine Kontz-Växby (LUX/GBR).
Si vols assistir als dos concerts de dimecres, tindràs un descompte comprant l'ABONAMENT DEL DIA
El col·lectiu francès ALCÔME ens proposa un concert de música acusmàtica/electrònica en format d’orquestra de 20 altaveus distribuïda per tot l’espai. Música electrònica i acusmàtica prenen l’espai de la mà del seu intèrpret principal, Armando Ballice, en un programa variat que inclou dues estrenes mundials del Joan Bagés i Rubí i Armando Ballice.
Concert amb el suport de LIVE MEX i la Unió Europea. Les opinions i punts de vista expressats són únicament els dels autors i no reflecteixen necessàriament els de la Unió Europea i, per tant, la Unió Europea no se'n fa responsable.
La voluntat internacionalitzant del CONTEMPORANEUS ens ha portat a programar un concert format per obres acusmàtiques breus dels guanyadors del concurs internacional de composició PETITES FORMES (Taiwan/França) de 2024.
Liderat per la compositora Liao Lin-Ni, aquest projecte pretén difondre la música de creadors asiàtics i donar a conèixer llur aproximació a la composició acusmàtica i electrònica, a través d’aquestes miniatures musicals.
Si vols assitir als dos concerts de pagament de dijous, tindràs un descompte comprant l'ABONAMENT DEL DIA
19.00h
El duo suec ATEM està format pel trompista Sören Hermansson i el trombonista Ivo Nilsson, ambdós músics reconeguts internacionalment per les seves interpretacions i col·laboracions amb compositors actuals com Marsel Nichan, Pierre-Henri Wicomb, Per Mårtensson, Lina Järnegård, Lise-Lotte Norelius o Ivo Nilsson.
En aquest ASSAIG OBERT al públic, el duo ATEM ens proposa descobrir com és el procés de creació d'una obra de repertori que el Joan Bagés i Rubí està escrivint per a ells.
El duo suec ATEM farà un concert amb el compositor, productor, multi-instrumentista i improvisador d'origen veneçolà, EL PRICTO (Andrés Rojas), establert a Barcelona des de 2001. El seu estil mostra la influència de les avantguardes musicals de mitjans del Segle XX (electrònica, experimental, espectralisme, etc.) i d'estils populars com el rock, jazz, noise, metal, hardcore i altres subgèneres contemporanis.
22.30h
** Concert en col·laboració amb el Festival LEM GRÀCIA TERRITORI SONOR de Barcelona
L'àlbum LA ERA DEL TRANCE (2023) del duo madrileny Sévérine Beata i Javi Álvarez ofereix una successió de paisatges sonors hipnòtics i evocadors, caracteritzats per capes reverberades i una narrativa sonora continuada. Aquest disc reflexa la seva inclinació per l’experimentació i la creació d’atmosferes immersives.
Dirigit per Arnau Millà, el COL·LECTIU FREE'T és un grup d’artistes multidisciplinaris que exploren les possibilitats de la improvisació instantània, integrant música, dansa, teatre i arts visuals.
Fundat el 2019, el seu treball es basa en la investigació col·lectiva i la interacció entre diverses disciplines artístiques.
22.30h
** Aquest concert es farà a la Plaça de la Patacada (Reus)
L’ENSEMBLE FLASHBACK torna a visitar el Festival CONTEMPORANEUS després de l'èxit aclaparador de MULTIBRAIN el juliol de 2024, presentant aquest cop el seu projecte ÉPHÉMÈRE HARMONIE de música acústica, electrònica i projeccions visuals en directe.
Creat el 2012 per Alexander Vert, l'Ensemble Flashback està format per intèrprets, compositors, artistes visuals i investigadors en informàtica musical, amb l'objectiu de donar suport i promoure la música actual amb noves tecnologies (captura de gestos, interacció d'imatge i so, etc.).
Centrat especialment en les expressions plurals adreçades al públic en general, el grup realitza activitats de creació, difusió, recerca i desenvolupament. També realitza activitats culturals, de mediació i de formació al voltant dels projectes que desenvolupa a nivell local, nacional i internacional.